Pepparkakor på dadlar och mandelmjöl
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:10-20 stycken, beroende på storlek på formar
Ingredienser
- 5 dl mandelmjöl
- 2,5 msk mandel/rapsolja
- 0,5 krm salt
- 5 tsk kanel
- 5 krm ingefära
- 5 tsk malen nejlika
- 5 msk honung
- 10 färska dadlar
- GoGreen Pumpakärnor till garnering
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur och mixa dadlar och mandelmjöl. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills du fått en slät smet.
- Kavla ut på plåt 30x40cm och skär ut dina mönster med pepparkaksformar. Hacka pumpafrön grovt och strö på.
- Placera i ugnen på 175 grader i 5–10 minuter.
- Har man inte lust eller tid att vänta på att pepparkakorna ska bakas av i ugnen kan man enkelt rulla ihop degen till bollar och äta dem direkt.