Pepparkakor på dadlar och mandelmjöl

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    10-20 stycken, beroende på storlek på formar

Ingredienser

  • 5 dl mandelmjöl
  • 2,5 msk mandel/rapsolja
  • 0,5 krm salt
  • 5 tsk kanel
  • 5 krm ingefära
  • 5 tsk malen nejlika
  • 5 msk honung
  • 10 färska dadlar
  • GoGreen Pumpakärnor till garnering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur och mixa dadlar och mandelmjöl. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills du fått en slät smet.
  2. Kavla ut på plåt 30x40cm och skär ut dina mönster med pepparkaksformar. Hacka pumpafrön grovt och strö på.
  3. Placera i ugnen på 175 grader i 5–10 minuter.
  4. Har man inte lust eller tid att vänta på att pepparkakorna ska bakas av i ugnen kan man enkelt rulla ihop degen till bollar och äta dem direkt.