Rödbetsdipp med fetaost
Recept på en underbar rödbetsröra med gula ärtor eller vita bönor. Fetaosten tillför en härlig sälta! Använd våra färdigkokta bönor för ett snabbare recept.
-
Tillagningstid1 timme, 10 minuter + blötläggning
-
Receptet ger:1 skål rödbetsdipp
Ingredienser
- 2 dl GoGreen Svenskodlade gula ärter (torra) eller GoGreen Svenskodlade Vita bönor (torra)
- 1 ½ dl rårivna rödbetor
- 50 gram fetaost (går att uteslutas för en helt växtbaserad spread)
- 2 msk olivolja
- Salt & Peppar
Så här gör du
- Blötlägg bönorna/ärtorna i rikligt med vatten över natten.
- Koka ärtorna ca 60 min eller vita bönor i ca 40 min, nästan tills de kokat sönder.
- Mixa alla ingredienserna till en slät creme. Tillsätt eventuellt mer olja om du vill ha en tunnare creme.1 timme, 10 mimnuter