Bönchili på svarta bönor med het och rökig smak

Behöver du lite extra hetta i livet? Den här bönchilin ger dig det och lite till, och balanserar upp med en fruktig sötma av ananas. Perfekt som dipp!

  • Tillagningstid
    15 minuter
  • Receptet ger:
    1 skål chili

Ingredienser

Så här gör du

  1. Om du använder torra bönor, blötlägg dem i 8 timmar och koka sedan i 1 timme. Häll bort kokvattnet. Använder du färdigkokta bönor så kan du bortse från detta steg.
  2. Häll olivolja i en kastrull och stek gul lök, tillsammans med chili och paprikapulver på medelvärme till dess att löken är genomskinlig.
  3. Tillsätt övriga ingredienser. Låt puttra i 5 minuter. Mosa för en slätare konsistens.
  4. Serveras med fördel tillsammans med FINN CRISP Roasted peppar and chipotle snacks, lime, koriander och en klick crème fraiche.