Ugnsrostade tomater med hirs & riven rödkål

Tomater gör nästan allting godare – som den här hirssalladen till exempel. Här ugnsrostas de långsamt för att få fram en extra söt och god smak, och serveras med rödkål och sugarsnaps.

  • Tillagningstid
    40 minuter

Ingredienser

  • 2 dl GoGreen Skalad Hirs
  • 300 g körsbärstomater
  • 200 g rödkål
  • 100 g sugarsnaps
  • 75 g blandsallad
  • ½-1 citron
  • Olivolja
  • Flingsalt

Så här gör du

  1. Dela körsbärstomaterna på hälften och lägg dem på en plåt med den skurna sidan uppåt. Salta och ringla olja över. Låt gå i ugnen i 2 timmar på 100°C för semitorkade eller 30 min på 200°C för rostade. Om man vill göra det ännu enklare kan man köpa soltorkade tomater på burk, det funkar också.
  2. Skölj hirsen med kokande vatten. Koka upp 6 dl nytt vatten och häll i hirsen, koka på svag värme i ca 25 minuter tills vattnet kokat bort.
  3. Skär rödkålen tunt eller hyvla på mandolin. Pressa citronen över rödkålen och massera in.
  4. Servera hirsen med de rostade tomaterna, rödkålen, sugarsnaps och blandsallad.

Produkter i receptet