Ugnsrostade tomater med hirs & riven rödkål
Tomater gör nästan allting godare – som den här hirssalladen till exempel. Här ugnsrostas de långsamt för att få fram en extra söt och god smak, och serveras med rödkål och sugarsnaps.
-
Tillagningstid40 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 2 dl GoGreen Skalad hirs
- 300 g körsbärstomater
- 200 g rödkål
- 100 g sugarsnaps
- 75 g blandsallad
- ½-1 citron
- Olivolja
- Flingsalt
Så här gör du
- Dela körsbärstomaterna på hälften och lägg dem på en plåt med den skurna sidan uppåt. Salta och ringla olja över. Låt gå i ugnen i 2 timmar på 100°C för semitorkade eller 30 min på 200°C för rostade. Om man vill göra det ännu enklare kan man köpa soltorkade tomater på burk, det funkar också.
- Skölj hirsen med kokande vatten. Koka upp 6 dl nytt vatten och häll i hirsen, koka på svag värme i ca 25 minuter tills vattnet kokat bort.
- Skär rödkålen tunt eller hyvla på mandolin. Pressa citronen över rödkålen och massera in.
- Servera hirsen med de rostade tomaterna, rödkålen, sugarsnaps och blandsallad.