Vegetarisk hirs- och rödbetsburgare med zucchini
Vegetariska burgare är perfekta att grilla eller steka på, och servera i bröd med sallad och din favoritsås.
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:10 burgare
Ingredienser
- 2 dl vatten
- 1 dl GoGreen Skalad hirs, sköljd i hett vatten
- Några torkade fänkålsfrön
- 4 små färska rödbetor
- ½ zucchini
- 1 stor morot
- 1 gul lök
- 4 ägg
- 1 tsk citronzest
- Havssalt och peppar efter smak
Så här gör du
- Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt den sköljda hirsen, salt och fänkålsfrön och koka på låg temperatur i ca 10 min. Ställ den kokta hirsen åt sidan.
- Riv rödbetor, zuccini, morot och lök. Mixa hirs med dem rivna grönsakerna, äggen och kryddor i en skål. Om blandningen känns för lös kan du tillsätta mer hirs eller ett lämpligt mjöl.
- Värm olja i en panna och och stek burgarna ett par minuter per sida. Servera till ett gott hamburgerbröd med sallad.