Vegetarisk hirs- och rödbetsburgare med zucchini

Vegetariska burgare är perfekta att grilla eller steka på, och servera i bröd med sallad och din favoritsås.

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    10 burgare

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 1 dl GoGreen Skalad hirs, sköljd i hett vatten
  • Några torkade fänkålsfrön
  • 4 små färska rödbetor
  • ½ zucchini
  • 1 stor morot
  • 1 gul lök
  • 4 ägg
  • 1 tsk citronzest
  • Havssalt och peppar efter smak

 

Så här gör du

  1. Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt den sköljda hirsen, salt och fänkålsfrön och koka på låg temperatur i ca 10 min. Ställ den kokta hirsen åt sidan.
  2. Riv rödbetor, zuccini, morot och lök. Mixa hirs med dem rivna grönsakerna, äggen och kryddor i en skål. Om blandningen känns för lös kan du tillsätta mer hirs eller ett lämpligt mjöl.
  3. Värm olja i en panna och och stek burgarna ett par minuter per sida. Servera till ett gott hamburgerbröd med sallad.

produkter i receptet