Vegetarisk mac n cheese med tomat- & bönsallad
Bjud på en fräsch bönsallad med svenskodlade bönor, rödlök och tomat till din mac and cheese. Och du, det är bönor från Sverige i pastan vi rekommenderar också!
-
Tillagningstid40 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 450 g Kungsörnen Bönpasta Makaroner
- 400 g Tallegio- eller Cheddarost
- 2 msk smör
- 5 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 2 msk Kungsörnen Kärnvetemjöl
- Salt och svartpeppar efter smak
- 2 dl panko eller ströbröd
- 50 gr parmesan
Bönsallad
- 1 förp (380 g) GoGreen Svenskodlade färdigkokta små vita bönor
- 100 g GoGreen Ekologiska Majskorn
- 1 st rödlök
- 2 st tomater
- 1 st citron
- 1 näve GoGreen Pumpakärnor
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och vispa i mjölet. Häll på mjölken, låt tjockna.
- Tillsätt grädde, salt, peppar. Rör ner osten, spara lite till topping. Koka pastan två minuter kortare än angivet.
- Blanda pastan med oströran, häll i smörad ugnsform. Strö över resten av osten, panko och parmesan. Gratinera ca 20 minuter.
- Hacka tomat och rödlök. Blanda med resten av bönsalladens ingredienser. Servera mac & cheese med bönsalladen.