En lins som trivs i Sverige!

Våra nya, svenska, gula linser är av sorten Flora och är den som trivs bäst av de sorter vi testodlat i vårt nordliga klimat. Odlingarna är idag utbredda från Mälardalen i norr till Skåne i söder, men vår ambition på sikt är att ha odlingar i hela landet. En riktigt klimatsmart råvara blev just ännu klimatsmartare!

Det mest klimatsmarta proteinet du kan servera

Dessutom har våra svenska gula linser, liksom alla baljväxter, fördelen att de kan fixera kväve direkt från luften. Det innebär att man inte behöver tillföra extra kväve i form av mineralgödsel. Allt detta i kombination med korta transporter gör att våra baljväxter helt enkelt är det mest klimatsmarta proteinet du kan servera. 

Gula linser för alla dina vegorätter

Vad kan vara en bättre protein­källa än en från Sverige som är rik på fibrer, vitaminer och mineraler och går att variera i det oändliga. Våra nya svenska gula linser går utmärkt att blanda ner i grytor, färsbiffar, soppor och pastarätter.

De påminner om en gröna linser i konsistensen och blir alltså inte mosiga vid kokning utan behåller en fast form, vilket passar väldigt bra i exempelvis sallader.