Ärtfalafel med grillad spetskål och paprika

Ärtfalafel med grillad spetskål och paprika med en vinägrett på citron, äppelcidervinäger och torkad oregano.

  • Tillagningstid
    40 minuter
  • Receptet ger:
    3-4 portioner

Ingredienser

  • 1 förpackning GoGreen Eko Ärtfalafel
  • 4 st paprikor
  • 2 st små spetskål
  • olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • färska örter, förslagsvis ärtskott, vattenkrasse och mynta

Vinägrett:

  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • saften från ½ citron
  • 1 msk torkad oregano
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Grilla paprikorna hårt, på grill eller i ugn på 300 grader, så att de blir svarta på utsidan. Lägg över paprikan i en plastpåse och låt svalna i cirka 10 minuter. Gnugga sedan av skalet genom att massera paprikan när den ligger kvar i påsen. Skär ner dem i jämnstora bitar.
  2. Klyv spetskålen på längden, pensla med lite olivolja. Grilla eller stek i panna på hög värme med snittytan neråt, det går snabbt så kolla då och då om den tagit färg. Vänd dem och lägg dem sedan på låg värme och låt dem rostas ca 20-30 minuter på grillen i ugnen, beroende på storlek och värme.
  3. Häll 2 matskedar rapsolja i en stekpanna och sätt den på medelhög värme. Stek ärtfalafeln på medelvärme i ca 10-12 minuter tills falafeln blivit gyllene. Tillagas direkt från frys.
  4. Mixa rapsoljan, vinägern, citronen och den torkade oreganon, smaka av med salt.
  5. Lägg några grillade spetskålblad och paprika på en tallrik, toppa med falafeln och de färska örterna. Droppa vinägretten över den grillade paprikan och spetskålen.