Crunchy böndipp med bönor och frön
Blanda ihop en härlig böndipp med crunch från valfria frön – smaksätt med gräslök och soltorkade tomater.
-
Tillagningstid40 minuter (samt blötläggning över natten)
-
Receptet ger:1 skål böndipp
Ingredienser
- 2 dl GoGreen Svenskodlade Svarta bönor (torra) eller GoGreen Svenskodlade Vita bönor (torra)
- 1 dl rostade frön solrosfrön, linfrön och pumpafrön.
- 1 msk olja
- ½ vitlök
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 2 msk gräslök
- Eventuellt 2 soltorkade tomater inlagda i olja om man vill variera smaken ytterligare.
- Salt & peppar
Så här gör du
- Blötlägg bönorna över natten i rikligt med vatten.
- Koka bönorna ca 30 min, nästan tills de kokat sönder.
- Mixa alla ingredienser till en grov massa.
- Toppa med olivolja och lite hela rostade frön