Fröknäcke gjort på fröer och kärnor
Att göra eget glutenfritt knäcke är enkelt. Allt du behöver är blandade frön och kärnor, majsmjöl, olja, salt och vatten. Ät med favoritpålägget – vårt tips på topping är en mogen och fin avokado.
-
Tillagningstid1 timme, 20 minuter
-
Receptet ger:12 bitar fröknäcke
Ingredienser
- ½ dl GoGreen Pumpakärnor
- ½ dl GoGreen Svenskodlat Helt Linfrö
- ½ dl GoGreen Skalat sesamfrö
- ½ dl GoGreen Solroskärnor
- 2 tsk GoGreen Ljust psyllium
- 1 ½ dl majsmjöl
- 1-2 krm salt
- ½ dl rapsolja
- 2 dl vatten, kokande
Garnering:
- Flingsalt eller kärnor och frön.
Så här gör du
- Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt olja och det kokande vattnet. Rör om tills smeten blir smidig och geléaktig.
- Kavla ut degen mellan två bakplåts- papper, till en tunn kaka som täcker hela pappret. Ta bort det övre pappret försiktigt med en palette eller liknande och strö lite flingsalt över. Lägg det på en ugnsplåt.
- Grädda brödet mitt i ugnen i 60–70 min. Låt det svalna på plåten innan du delar och serverar brödet i bitar.