Fröknäcke gjort på fröer och kärnor

Att göra eget glutenfritt knäcke är enkelt. Allt du behöver är blandade frön och kärnor, majsmjöl, olja, salt och vatten. Ät med favoritpålägget – vårt tips på topping är en mogen och fin avokado.

  • Tillagningstid
    1 timme, 20 minuter
  • Receptet ger:
    12 bitar fröknäcke

Ingredienser

Garnering:

  • Flingsalt eller kärnor och frön.

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt olja och det kokande vattnet. Rör om tills smeten blir smidig och geléaktig.
  3. Kavla ut degen mellan två bakplåts- papper, till en tunn kaka som täcker hela pappret. Ta bort det övre pappret försiktigt med en palette eller liknande och strö lite flingsalt över. Lägg det på en ugnsplåt.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen i 60–70 min. Låt det svalna på plåten innan du delar och serverar brödet i bitar.