Fröknäcke med juligt hampasmör, smaksatt med kanel

En given ny favorit på julbordet, fröknäcke med ett härligt lent kanel- och hampasmör. 

  • Tillagningstid
    1 timme, 30 minuter

Ingredienser

Fröknäcke

Hampasmör med kanel

  • 2 dl hampafrön
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk kanel
  • 2 krm salt

Så här gör du

  1. FröknäckeI 
Sätt ugnen på 150°C. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm. Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten.
  2. Bred ut smeten tunt på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 1-1 ½ timme. Drag över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna.
  3. Hampasmör med kanel:
 Mixa samman alla ingredienserna till ett slätt smör. Bred det ovanpå frökexen och njut!
 Servera gärna i kombination med torkade aprikoser.