Fröknäcke med juligt hampasmör, smaksatt med kanel
En given ny favorit på julbordet, fröknäcke med ett härligt lent kanel- och hampasmör.
-
Tillagningstid1 timme, 30 minuter
Ingredienser
Fröknäcke
- 1 dl GoGreen Solroskärnor
- 1 dl GoGreen Pumpakärnor
- 1 dl GoGreen Skalat sesamfrö
- ½ dl GoGreen Svenskodlat Helt Linfrö
- 1 dl potatismjöl
- 2 dl kokande vatten
- ½ dl rapsolja
- ½ tsk salt
Hampasmör med kanel
- 2 dl hampafrön
- 3 msk kallpressad rapsolja
- 2 tsk kanel
- 2 krm salt
Så här gör du
- FröknäckeI Sätt ugnen på 150°C. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm. Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten.
- Bred ut smeten tunt på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 1-1 ½ timme. Drag över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna.
- Hampasmör med kanel: Mixa samman alla ingredienserna till ett slätt smör. Bred det ovanpå frökexen och njut! Servera gärna i kombination med torkade aprikoser.