Vegetarisk burgare med aioli & picklad lök

Världens snabbaste och godaste burgare görs med vegoburgare på svenska ärtor. Pickla lök med citron och mixa en hemgjord aioli som smaksättning, både klara på under 20 minuter!

  • Tillagningstid
    25 min
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Picklad lök med citron:

  • ½ rödlök i tunna skivor
  • 1-2 msk citronsaft
  • salt och peppar efter smak

Aioli:

  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk citronsaft
  • 1 st äggula
  • salt och peppar efter smak

Så här gör du

  1. Picklad lök: Blanda lök med citronsaft och salt och peppar efter smak. Låt stå minst 10 min.
  2. Aioli: Lägg samtliga ingredienser i en bunke. Använd en stavmixer och börja mixa vid botten av bunken. För upp stavmixern sakta mot ytan, aiolin är klar när den är krämig.
  3. Burgare: Stek burgarna på medelhög värme i olja så att de får fin yta.