Vegetarisk burgare med aioli & picklad lök
Världens snabbaste och godaste burgare görs med vegoburgare på svenska ärtor. Pickla lök med citron och mixa en hemgjord aioli som smaksättning, både klara på under 20 minuter!
-
Tillagningstid25 min
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 4 GoGreen Vegoburgare
- 4 potatobuns
- 4 salladsblad
Picklad lök med citron:
- ½ rödlök i tunna skivor
- 1-2 msk citronsaft
- salt och peppar efter smak
Aioli:
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 2 dl rapsolja
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk citronsaft
- 1 st äggula
- salt och peppar efter smak
Så här gör du
- Picklad lök: Blanda lök med citronsaft och salt och peppar efter smak. Låt stå minst 10 min.
- Aioli: Lägg samtliga ingredienser i en bunke. Använd en stavmixer och börja mixa vid botten av bunken. För upp stavmixern sakta mot ytan, aiolin är klar när den är krämig.
- Burgare: Stek burgarna på medelhög värme i olja så att de får fin yta.