Grillade burgare i Bao Bun

Koreanska Bao Buns är ångade, fluffiga bröd som passar perfekt att fylla med vegoburgare av finaste svenska ärtor. Servera med hemgjord BBQ-sås och syrade, rivna morötter.

  • Tillagningstid
    30 min
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 4 GoGreen Vegoburgare
  • 4 salladsblad
  • 1 morot, grovt riven
  • 1 msk limejuice
  • 1 tsk honung
  • 2 msk matolja
  • Salt och peppar efter smak

Sticky bbq-sås:

  • 2 msk ketchup
  • 1 msk HP-sås
  • 1 msk honung
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 msk sweet chili
  • 1-2 cm ingefära, riven
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ röd peppar
  • salt och peppar efter smak

 

  • 8 Bao bun

Så här gör du

  1. Sticky BBQ-sås: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och låt koka upp, smaka av med salt och peppar. Reducera såsen ytterligare om du önskar fastare konsistens, tänk på att såsen stelnar till sig en aning när den svalnar.
  2. Burgare: Stek burgarna på medelhög värme i olja till fin yta. Använd gärna grillpanna för fint grillmönster. Pensla då in burgarna med olja innan grillning.
  3. Syrade morötter: Blanda limejuice med honung och olja, smaka av med salt och peppar. Blanda dressingen med grovt riven morot och låt stå i minst 10 min.
  4. Bao bun: Ånga enligt beskrivningen.
  5. Upplägg: Dela burgarna på mitten. Öppna brödet och lägg i salladsblad, burgare och syrad morot. Toppa med BBQ-sås.