Vegetarisk burgare med BBQ-sås och avokadocréme

Vegoburgare av finaste svenska ärtor och fluffiga potatobuns passar perfekt med karamelliserad lök, avokadocréme och hemgjord BBQ-sås.

  • Tillagningstid
    25 min
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Karamelliserad lök:

  • 1 gul lök i tunna skivor
  • ½ msk socker alt. farinsocker

Avocadocréme:

  • 1 avokado
  • 2 msk citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ dl rapsolja
  • Salt och peppar efter smak

BBQ-sås:

  • 3 msk ketchup
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk senap, grov och stark 1 tsk balsamvinäger
  • 1 krm rökt paprikapulver salt och peppar efter smak

Så här gör du

  1. Karamelliserad lök: Stek löken i olja på medelhög till hög värme så att den börjar få färg. Tillsätt sockret och låt det karamellisera löken. Löken blir glansig och fint brynt när den är klar. Tips! Rör runt ofta i pannan så att inte sockret bränner, då kan det bli beskt.
  2. Avokadocréme: Mosa avokadon och rör ihop den med citronsaft, vitlök och en skvätt olja till en slät créme. Smaka av med salt och peppar.
  3. BBQ-sås: Blanda samtliga ingredienser för såsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Burgare: Stek burgarna på med hög värme i olja så att de får fin färg.
  5. Garnera burgaren med avokadocréme och salladsblad i botten, bbq-sås, lök och koriander på toppen.