Mungbönsallad med färska örter
En läcker sallad med små, fina mungbönor tillsammans med mycket grönsaker och färska örter. Ett måste för sommarens middagar!
-
Tillagningstid30 minuter + blötläggning
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 2 dl GoGreen Mungbönor (torra), blötlagda i 8 timmar.
- 1 dl finhackad persilja.
- 1 kruka färsk myntablad, grovt hackade
- 6-8 salladslökar
- 1 grön paprika, tärnad
- 3 medelstora tomater, tärnade
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- ¼ tsk mald svartpeppar
- ½ tsk havssalt
- 3 msk färsk citronsaft
- 3 msk olivolja
- ½ dl GoGreen Pumpakärnor
- ½ dl tärnade svarta oliver
Så här gör du
- Koka mungbönorna i 12 min enligt anvisningen på förpacknignen.
- Blanda i en stor skål, tillsammans med vitlök, salt, peppar, citron och olivolja. Ställ åt sidan.
- När bönorna har svalnat, blanda mungbönor med grönsaksblandningen. Smaka och justera kryddor om så önskas.