Mungbönsallad med färska örter

En läcker sallad med små, fina mungbönor tillsammans med mycket grönsaker och färska örter. Ett måste för sommarens middagar!

  • Tillagningstid
    30 minuter + blötläggning
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 2 dl GoGreen Mungbönor (torra), blötlagda i 8 timmar.
  • 1 dl finhackad persilja.
  • 1 kruka färsk myntablad, grovt hackade
  • 6-8 salladslökar
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 3 medelstora tomater, tärnade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • ¼ tsk mald svartpeppar
  • ½ tsk havssalt
  • 3 msk färsk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • ½ dl GoGreen Pumpakärnor
  • ½ dl tärnade svarta oliver

Så här gör du

  1. Koka mungbönorna i 12 min enligt anvisningen på förpacknignen.
  2. Blanda i en stor skål, tillsammans med vitlök, salt, peppar, citron och olivolja. Ställ åt sidan.
  3. När bönorna har svalnat,  blanda mungbönor med grönsaksblandningen. Smaka och justera kryddor om så önskas.