Spröda Knäckisar
Linfrön, solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrön – alla trivs de utmärkt i riktigt spröda och goda knäckebröd. Vi skulle vilja så ett frö för att baka med fröer och kärnor, det är både gott och nyttigt!
-
Tillagningstid1 timme, 40 min
-
Receptet ger:2 st knäckebröd
Ingredienser
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl grovt rågmjöl
- 1 dl GoGreen Svenskodlat Helt Linfrö
- 1 dl GoGreen Solroskärnor
- 0,5 dl GoGreen Skalat sesamfrö
- 1 tsk salt
- 3,5 dl ljummet vatten
- 1,5 dl GoGreen Salladsmix
Så här gör du
- Lägg havregrynen i en kastrull och häll på vatten så att grynen precis täcks, småkoka i 1 minut.
- Blanda havregrynen med övriga ingredienser och låt vila i ca 30 min.
- Sätt ugnen på 180 graders varmluftsugn.
- Bred ut den kladdiga smeten på 2 smorda bakplåtspapper.
- Strössla med salladsmixen och ev extra flingsalt.
- Sätt in båda plåtarna, en i övre och en i undre delen av ugnen och grädda i 20 min.
- Byt sedan plats på plåtarna och grädda ytterligare 20 min.
- Öppna ugnsluckan på glänt och grädda i ytterligare 20 min.
- Låt knäckisarna svalna på galler.