Vegobollar i flatbreads med tomatsås och yoghurtsås

Gör hemgjorda flatbreads med vegobollar av finaste svenska ärtor. En tomatsås med kebabkryddor och en yoghurtsås passar perfekt med utvalda grönsaker som topping.

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Flatbread:

  • 300 g kärnvetemjöl
  • 300 g matlagningsyoghurt
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat

Tomatsås:

  • 100 g gul lök, hackad
  • ½ dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 2 tsk kebabkrydda
  • Salt och peppar efter smak

Yoghurtsås:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • ½ kruka persilja, hackad
  • Salt och peppar
  • Förslag på grönt till rätten: cocktailtomater, gurka, rödlök, kruksallad, bladspenat

Så här gör du

  1. Flatbread: Blanda samtliga ingredienser till en smidig och blank deg. Dela upp i 10 jämnstora degknyten och kavla ut dessa på ett lätt mjölat bord. Stek flatbreaden på medel högvärme i torr panna.
    Tips! Borsta bort överfödigt mjöl innan stekning då detta bränns lätt.
  2. Tomatsås: Bryn löken lätt i olja, tillsätt vitlöken och de krossade tomaterna. Låt sjuda i 5 min på låg värme. Krydda med kebabkrydda och smaka av med salt och peppar.
  3. Yoghurtsås: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  4. Bollar: Stek bollarna på medelhög värme i margarin, alternativt värm i ugn på 160° varmluft i ca 5-7 min.
  5. Servera brödet med bollar, tomatsås, blandade grönsaker och en klick yoghurtsås.