Vegobollar i flatbreads med tomatsås och yoghurtsås
Gör hemgjorda flatbreads med vegobollar av finaste svenska ärtor. En tomatsås med kebabkryddor och en yoghurtsås passar perfekt med utvalda grönsaker som topping.
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 6-8 st GoGreen Vegobollar per person
Flatbread:
- 300 g kärnvetemjöl
- 300 g matlagningsyoghurt
- ½ tsk bakpulver
- ½ tsk bikarbonat
Tomatsås:
- 100 g gul lök, hackad
- ½ dl rapsolja
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 burk krossade tomater á 400 g
- 2 tsk kebabkrydda
- Salt och peppar efter smak
Yoghurtsås:
- 2 dl matlagningsyoghurt
- ½ kruka persilja, hackad
- Salt och peppar
- Förslag på grönt till rätten: cocktailtomater, gurka, rödlök, kruksallad, bladspenat
Så här gör du
- Flatbread: Blanda samtliga ingredienser till en smidig och blank deg. Dela upp i 10 jämnstora degknyten och kavla ut dessa på ett lätt mjölat bord. Stek flatbreaden på medel högvärme i torr panna.
Tips! Borsta bort överfödigt mjöl innan stekning då detta bränns lätt. - Tomatsås: Bryn löken lätt i olja, tillsätt vitlöken och de krossade tomaterna. Låt sjuda i 5 min på låg värme. Krydda med kebabkrydda och smaka av med salt och peppar.
- Yoghurtsås: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
- Bollar: Stek bollarna på medelhög värme i margarin, alternativt värm i ugn på 160° varmluft i ca 5-7 min.
- Servera brödet med bollar, tomatsås, blandade grönsaker och en klick yoghurtsås.