Vegobollar med varm grönsakssallad och svampsås
Vegobollar på finaste svenskodlade ärtor tillsammans med en varm sallad med havreris, paprika och persilja. Servera med en läcker svampsås, klart på en halvtimme!
-
Tillagningstid30 min
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 6-8 st GoGreen Vegobollar per person
Sallad:
- 1 ½ dl havreris
- 1 paprika i tärningar
- 1 morot i tärningar
- ½ gul lök, hackad
- ½ kruka persilja, hackad
- 1 ½ msk kallpressad rapsolja
- Salt och peppar efter smak
Sås:
- 200 g svamp efter säsong och smak
- 2 ½ dl svampbuljong
- 2 dl havregrädde
- ½ gul lök, hackad
- 1 ½ msk majsstärkelse
- 1½ msk rapsolja
- ⅓ purjolök i tunna halvmånar
- Salt och peppar efter smak
Så här gör du
- Sås: Fräs lök och svamp i olja på medelhög till hög värme. Låt vätskan koka bort från svampen. Tillsätt svampbuljong samt havregrädde och låt koka på svag värme i ett par minuter.
- Red av såsen med majsstärkelse blandat med lite vatten. Låt koka upp och rör sedan ner purjolöken. Smaka av med salt och peppar.
- Sallad: Koka havreris enligt anvisningarna på förpackningen. Hetta upp oljan i kastrull och fräs paprika, lök samt morot. Tillsätt havreris och persilja och blanda salladen väl. Smaka av med salt och peppar och servera salladen ljummen eller varm.
- Bollar: Stek bollarna på medelhög värme i 50 g margarin, alternativt värm i ugn på 160° varmluft i ca 5-7 min.