Julen är en av de där traditionella högtiderna som inte ändras så mycket. Men vi tycker faktiskt att det är dags att uppgradera julbodet med mer grönt och ge det klassiska julgodiset en modernare touch.

Vi älskar julen och dess smaker, men vill ge julbordet en grönare stil. Grönkålen gör sig mycket bättre i en sallad med frisk citrus än som tillbehör till skinkan, och svartkålen är som gjord att ha med i julpajen.

Utmana dig själv med att använda typiska julkryddor som saffran, kryddnejlika och senap i vegetariska rätter. Varför inte en saffransdressing till en matig julsallad till exempel? Och du, glöm inte bort att julbordet redan är fullt av vegetarisk mat. Risgrynsgröt, vörtbröd, brunkål och annat gott står redan framme, så lägg till ett extra vego-recept så är du hemma!

Julen är förstås ingenting utan julgodis. Därför har vi tagit fram ett gäng recept gjorda på raw food-ingredienser. Perfekt för dig som vill ha en goda julrecept till Lucia utan att behöva slänga i dig raffinerat socker eller massvis med mjöl.